Liukuovet jatkavat oleskelutilan terassille tai parvekkeelle

Liukuovet jatkavat oleskelutilan terassille tai parvekkeelle

Liukuovet terassille

Valoa tulviva olohuone ja upea maisemaikkuna – niistä pääsee nauttimaan, kun valitsee terassin tai parvekkeen yhteyteen näyttävän liukuoven. Liukuovissa on valinnanvaraa niin materiaaleissa, mitoissa kuin väreissä.

Liukuovikokonaisuus koostuu kiinteästä maisemaikkunasta ja sen rinnalla liikkuvasta lasiliukuovesta. Sisustuksen kannalta liukuovi on kätevä, sillä se ei avattaessa vaadi huonetilaa. Kahdella liukuovella varustetuissa malleissa pariovet liukuvat keskeltä sivuille. Yksiovisessa mallissa on kiinteän ikkunan lisäksi yksi liukuovi, jonka avautumissuunnan eli kätisyyden voi valita omaan käyttöön sopivaksi. Kotimaisen Lokki Ikkunat ja Ovet -verkkokaupan mallistossa on kaksi erilaista liukuovimallia, jotka molemmat valmistetaan mittatilaustyönä. Liukuovien hintaan vaikuttaa koon lisäksi valittu materiaali ja pintakäsittelyt. Eri vaihtoehtoja ja hintoja on helppo vertailla verkkokaupassa.

Energiatehokas liukuovi sopii kotiin ja kesämökille

Liukuovi antaa valoa pieniinkin tiloihin, joten sen hyödyt kannattaa ottaa käyttöön sekä kotona että vapaa-ajan asunnolla. Uudisrakennuksessa liukuovet huomioidaan jo suunnitteluvaiheessa, mutta liukuovien asentaminen terassille tai parvekkeelle onnistuu hyvin myös remontin yhteydessä. Viime aikoina liukuovet ovat olleet suosittuja etenkin kesämökkien remonteissa. Ikkuna-aukkoa suurentamalla voidaan pieni ikkuna korvata rakenteisiin sopivalla liukuovimallilla, jolloin sisätilaan saadaan valoa ja tilan tuntua. Samalla pääsee nauttimaan myös loma-asunnoilla tyypillisistä kauniista luontomaisemista tai järvinäkymistä.

Liukuovi sopii erinomaisesti myös Suomen vaihteleviin sääoloihin, sillä nykyaikaiset liukuovet ovat energiatehokkuudeltaan ja tiiveydeltään samalla tasolla kuin tavalliset ulko-ovet. Puualumiinisten maisemaikkunoiden ja liukuovien karmisyvyys on 210 mm ja energiatehokkuuden vertailuun käytetty U-arvo vain 0,7. Kun liukuovet valmistetaan säänkestävästä komposiitista, on lasiliukuseinän U-arvo 1,0 ja karmisyvyys 194 mm.

Millaiset liukuovet isolle tai pienelle terassille?

Millaiset liukuovet terassille tai parvekkeelle?

Kesällä liukuovi pääsee oikeuksiinsa, kun oleskelutilat avartuvat suoraan terassille, pihalle tai parvekkeelle. Lokki-verkkokaupasta tilattavat liukuovet valmistetaan mittatilaustyönä, jolloin sopiva kokonaisuus löytyy niin hulppeaan uudisrakennukseen kuin pieneen remonttikohteeseen. Komposiitista valmistetut liukuovet sopivat hyvin myös puolilämpimiin kesähuoneisiin tai loma-asunnon piharakennuksiin, joihin halutaan kätevä kulku ja näyttävä maisemaikkuna.

Sekä puualumiinista että komposiitista valmistettuna pienin liukuovimalli on leveydeltään hieman alle 180 cm. Sillä saa valoa pienenkin mökin sisätiloihin tai kodin parvekkeelliseen makuuhuoneeseen. Kahdella sivulle avautuvalla liukuovella varustettu lasiliukuseinä täyttää suurenkin terassin seinustan – puualumiinimalliston liukuovi voi rakenteeseen kuuluvat kiinteät ikkunat mukaan lukien olla lähes 600 cm leveä.

Värivaihtoehdot ja materiaalit terassin liukuoveen

Erävärisiä liukuovia

Liukuovien ulkonäköön vaikuttavat niiden materiaali ja valitut pintakäsittelyt. Lokki-verkkokaupan liukuovien materiaalina on ikkunoissakin käytetty puualumiini tai teräsvahvistettu komposiitti. Molemmissa liukuovimalleissa on useita värivaihtoehtoja, joten liukuovet saa sopimaan niin talon sisustukseen kuin ulkopuolen tyyliin.

Jos rakennuksen ikkunoiden sisäpuitteet ovat puunsävyiset, on puualumiininen liukuovi hyvä valinta. Puualumiinisten maisemaikkunoiden ja liukuovien sisäpuolen puupintoihin voi valita valkoisen maalipinnan tai kuultosävyn seitsemästä vaihtoehdosta. Kuultovärin voi valita myös lattian sävyyn sopivaksi. Puualumiinisen liukuoven ulkopinnan alumiiniverhoukseen on kuusi klassista maalisävyä. Teräsvahvistetusta komposiitista valmistettuun liukuoveen on neljä värivaihtoehtoa sekä sisäpuolelle että ulkopuolelle: valkoinen, musta, ruskea ja tumma harmaa. Komposiitin etuja ovat rakenteen vesitiiveys ja pintojen huoltovapaus.

Tutustu terassille ja parvekkeelle sopiviin liukuovivaihtoehtoihin kotisivuillamme, tai mitoita omaan tarpeeseesi sopivat liukuovet verkkokaupan mitoitusohjelmalla.

Ulko-ovet , ,
Text Widget
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus quis neque vel quam fringilla feugiat. Suspendisse potenti. Proin eget ex nibh. Nullam convallis tristique pellentesque.